На снимката: Мария Бакалова/Инстаграм

Мария Бакалова не успя да се пребори за наградите БАФТА. Българката се изправи срещу Найъм Алгар, Косар Али, Доминик Фишбак, Ашли Мадекве и Юн Юх-джунг, която стана победител в категорията.

 Преди началото на церемонията от академията отдадоха почит към принц Филип, който е бил председател на БАФТА от 1959 г. до 1966 г.

Анимационният филм „За душата“ бе първият победител за вечерта. Някои от победителите бяха обявени в събота. Снощи две отличия отидоха за „Ма Рейни: Майката на блуса“. По едно отличие спечелиха „Манк“, „Тенет“ и „Без звуци в живота“.

Британският актьор Антъни Хопкинс спечели наградата за най-добър актьор. Престижната награда бе присъдена за ролята на актьора в драматичния филм „Бащата“ (The Father, 2020) на френския режисьор Флориан Зелер, който разказва за остаряването, болестите и отношенията с децата.

Наградите на Британската академия за кино и телевизия се провеждат виртуално в две вечери заради пандемията от COVID-19. Победителите произнасят своите благодарствени речи онлайн.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!