Днес продължава работата на дежурните полицейски екипи в цялата страна. Към момента трафикът през граничните контролно-пропускателни пунктове на страната е нормален. Постепенно се засилва трафикът по пътните артерии.

Това съобщи днес вътрешният министър Младен Маринов. Той добави, че полицаите са разположени по най-натоварените трасета, за да подпомагат движението при необходимост.

Използвам случая да призова водачите да шофират толерантно, със съобразена скорост и повишено внимание, каза още министърът.

В първия ден на новата 2019-та година вътрешният министър отправи сърдечни пожелания за мирна и спокойна година.

Обръщайки се се специално към полицаите, пожарникарите и служителите на МВР, които през последното денонощие не бяха заедно със своите семейства и близки, а се грижиха за сигурността на всички нас, Маринов каза:

„Благодарение на вашия професионализъм през изминалото денонощие не бяха допуснати сериозни инциденти и нарушения на обществения ред и Новогодишната нощ премина в спокойна за всички обстановка. Вие дежурихте през цялата нощ в готовност да окажете съдействие при необходимост. Изпълнявахте стриктно предприетите мерки за гарантиране на реда през празника и по време на новогодишните тържества на публични места. Екипи на столичната пожарна реагираха своевременно на сигнал за възникнал ограничен огън в резервна постройка към заведение в центъра на града и при инцидента няма пострадали. В Бургас, минути след настъпване на новата година, автопатрул задържа 47-годишен криминално проявен мъж. Полицаите го забелязали сред събралите се да празнуват хора, докато изважда оръжие. Благодарение на бързата им реакция не бе допуснат нежелан инцидент.

Благодаря за енергията, с която работите, колеги! Желая ви здраве, висок дух и воля за достойна служба на хората и в защита на закона“, заяви още Маринов и честити новата година.

Припомняме, че днес е последният почивен ден около новогодишните празници, затова движението по републиканските пътища ще е натоварено. Извънреден брой служители на „Пътна полиция“ са на терен, за да оказват контрол. Въведена е и организация на движението на места.

Повече за това може да видите ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!