Интензивен трафик се очаква през днешния ден по основните пътни артерии, най-вече към столицата и големите градове. От 14.00 до 20.00 часа днес се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

Основният поток прибиращи се след Новогодишните празници ще е по автомагистрала „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“. Традиционно Е-79 е натоварен, граничните пунктове с Гърция и Турция ще са под особено внимание на органите на реда.

Въпреки че голяма част от трафика се очаква на 2 януари, и на днешния Васильовден ще бъде натоварено затова пътните полицаи припомнят на шофьорите да спазват правилата за движение, да не превишават скоростта и да спазват дистанция.

Движението на тежките камиони ще бъде ограничено, за да се повиши безопасността и увеличи пропускателната способност на инфраструктурата в първия ден от Новата година. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!