Хакерската група „Анонимните“, известна с многобройните си акции по цял свят, отправи вчера заплахи към президента на Сърбия Александър Вучич. По думите им ако той не прекрати „действията в Косово“, хората в Косово няма да останат без подкрепа, предаде „Танюг“.

Във видео, публикувано в социалната платформа Туитър, от профила Anonymous Tv с украинското знаме групировката отправи послание към президента Вучич, предаде БТА.

„Ако не прекратите опасните действия в Косово, хората в Косово няма да бъдат без подкрепа. Ние сме Анонимните. Ние сме легион и не прощаваме. Ние не забравяме. Очаквайте ни“, се казва в съобщението.

Във видео посланието говори човек с маска и модифициран глас, който казва, че „сръбският автократичен президент, който е

марионетка на Владимир Путин,

опитва да дестабилизира региона, използвайки механизмите на насилие и терор на военния престъпник (бившия президент на Сърбия) Слободан Милошевич. Но е известно, че всички тези опити са самоубийствени за него“.

„В разгара на войната в Украйна Сърбия е единствената държава, която официално провъзгласи съюзничеството си с Русия, отхвърляйки постоянните призиви на Запада да се присъедини към санкциите на ЕС (срещу Русия)“, добави маскираният представител на Анонимните.

Хакерската група казва още, че Вучич разрушава регионалната стабилност и заплашва териториалната цялост на Косово с желанието си да върне сръбски войници в пограничните територии на Косово.

„Насърчаването на насилието, нападенията над журналистите, полицията, косовските институции и институциите с международен мандат, както и поставянето на барикади (…) е част от стратегията на правителството (на Сърбия) за (…) взимането на Косово и региона за заложници на реториката от миналото“, казва се във видеото.

Анонимните заплашват, че няма да останат равнодушни пред събитията и реакцията им ще бъде „решителна и моментална“.

„Ние не сме малка и немощна група, която трябва да игнорирате, ние сме организиран световен активен колектив от индивиди, които мислят по един и същи начин и нашето послание е ясно“, пише в описанието на видеото в Туитър.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. Мда, с това че този Вучич е със средна оценка около най-високата на университета, а и без ЕС неговите живеят по-добре от нас които сме с е-се. Виж само магистралите им.
    Има ли поне един у нас такъв, да ни оправи и нас и българите извън БГ?
    А имат и правителство от винаги.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук