Пеле
Пеле в мача между Малмьо и Бразилия през 1960 г. Мачът завършва със 7:1 за Бразилия, а Пеле вкарва два гола.
Световният печат е авторска рубрика на ДЕБАТИ.бг, която отразява водещите новини в едни от най-известните и престижни световни издания. В нея на един адрес можете да откриете най-важното от международната сцена.

 

Смъртта на бразилския футболен виртуоз Пеле на 82-годишна възраст заема първите страници на вестниците в цял свят днес.

В „Гардиън“ е поместена снимка на звездата, седнала на раменете на своите съотборници и фенове след победата на Бразилия на финала на Световната купа през 1970 г. в Мексико Сити.

Ричард Уилямс пише, че той е бил „играч, който е подарил уменията си на целия свят“.

Един от големите бразилски вестници – „O Globo“, отпечатва безпрецедентни четири издания с различни корици, отбелязващи различни момента от кариерата на Пеле. Заглавието на вестника гласи просто „Pelé Eterno“ – на английски „Пеле е вечен“.

Испанският вестник „El País“ пише „Сбогом на Пеле, „краля“ на футбола“ с изображение на емблематичната победа на Световната купа през 1970 година.

Френският спортен всекидневник „L’Équipe“ използва бразилските цветове на първите си страници. С изображение на младия Пеле на цяла страница вестникът пише „Той беше крал“.

„The Mirror“ също помества изображение на Пеле, който празнува на Световното първенство по футбол през 1970 г., и го нарича „Най-добрият“. Вестникът пише, че „светът приветства „божествения“ гений, който направи футбола красив“.

Френският вестник „Libération“ помества на цяла страница изображение на Пеле, на което пише: „Митичният бразилски футболист и трикратен световен шампион почина в четвъртък на 82-годишна възраст“.

Шотландският вестник „Daily Record“ го нарича „Смъртта на една легенда“. Вестникът пише, че светът на спорта е „в траур“, тъй като единственият човек, вдигал три пъти трофея на Световната купа, е починал.

„The Guardian“ публикува части от текста, преводът е на ДЕБАТИ.БГ.
За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук