Мъск, туитър

Илон Мъск, собственик на платформата за социални медии X, обмисля премахването на услугата, наричана преди това Twitter, от Европа в отговор на новата регулация на дигиталните услуги (Digital Services Act) в ЕС, съобщи новинарският сайт Insider, цитиран от Ройтерс и БНР.

Милиардерът е все по-разочарован от това, че трябва да се съобрази с този закон и е обсъдил премахването възможността „или за премахване наличността на приложението в региона или за блокиране на достъпа на потребителите от Европейския съюз“, посочи за Insider източник, запознат с политиката на компанията.

През август Европейският съюз прие Закона за цифровите услуги (DSA), който определя правила за предотвратяване на разпространението на вредно съдържание, забрана или ограничаване на определени, насочени към потребителите практики и споделяне на някои вътрешни данни с регулатори. Според ЕК законът има за цел да увеличи прозрачността и отчетността в цифровия сектор.

Тогава Илон Мъск заяви, че неговата социална медийна платформа X „работи усилено“ върху прилагането на новите правила, определени от ЕС в Закона за цифровите услуги (DSA).

От компанията X не отговориха веднага на искане от Ройтерс за коментар на последната информация.

Припомняме, че другият гигант сред социалните мрежи META също заплаши да спре Facebook и Instagram за Европа, също заради регулации от страна на Европейския съюз.

Само че за разлика от собственикът на МЕТА Марк Зукърбърг, Илон Мъск е известен с импулсивността и прибързаните си решения и като нищо може да изпълни заканата си.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук