Петър Хубчев
на снимката: старши треньорът на Левски - Петър Хубчев

Масови оставки разтърсиха „Левски“. Павел Колев, Петър Хубчев и Ивайло Петков напускат. Новината съобщи изпълнителният директор Павел Колев пред „Дарик“. Шефът на „сините“ поясни, че това ще се случи на 13 май, когато отпадне извънредното положение в България.

Павел Колев – изпълнителен директор на Левски

Освен треньорът Петър Хубчев, помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян също ще подадат оставки на 13 май, когато свърши извънредното положение в България. Всичките са говорили и смятат, че най-правилно е да си подадат оставките, ако Васил Божков напусне официално „Левски“.

Колев подчерта, че така или иначе школа на „Левски“ ще има, тъй като това е бъдещето на целия български футбол. Той допълни, че му е трудно сега да прави прогнози, тъй като „светът сега не съществува”.

„Търпя лични негативи от цялата тази работа, но това няма общо с решението, което взехме като екип. То се базира на нормалната бизнес-култура и корпоративен етикет. Това е в реда на нещата и ние, като хора, които се събираме и мислим, започнахме да зацикляме и да се изчерпваме вечер. Феновете дават идея, но с 10 хиляди лева в касата няма как да ги реализираме и започнахме да „драскаме“.“

Според Колев, това ще бъде акт на солидарност към предишното ръководство. В касата на „сините“ има едва около 10 хиляди лева. Той е провел разговор със собственика на клуба Васил Божков, който е споделил, че не може да финансира „Левски“, но е изразил готовност да предостави акциите си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!