Манолова законопроекти

Подкрепяме категорично Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат. Радев застана на страната на хората през миналото лято и подкрепи протестите. Но хората, които назначи в служебния кабинет не са свещени крави. Това обяви по Нова ТВ Мая Манолова.

Тя потвърди отново, че искат оставката на енергийния министър, „заради безхаберието и бездействието спрямо увеличението на цената на тока за бизнеса“.

„Драстичното повишаване на цената на това влияе върху инфлацията и повишаването на цените на стоките от първа необходимост. Сметките на бизнеса ще доведат до фалити. Енергийният министър трябваше да участва в смяната на ръководството на борсата и на останалите държавни дружества свързани с енергетиката”, казва Манолова.

Според нея факторите за повишаване на цената на тока не са само външни: „Установихме в енергийната комисия в предишния парламент, че една от причините за ликвидната криза е в ТЕЦ Марица-Изток“.

По думите ѝ енергийния министър отдавна е трябвало да смени ръководството на енергийната борса. Тя беше категорична, че сделките на борсата са непрозрачни и непублични. „С търговията на ток са свързани дружества на Христо Ковачки. Ръководствата в енергетиката са калинки на Борисов“, каза тя.

„Енергийният министър оставя заложените от Борисов мини да гърмят една след друга. Вижте какво се случи в икономиката, когато има смело поведение на министър в лицето на г-н Петков”, обясни Манолова и добави, че е необходим смел министър на енергетиката, който „да разсече корупционните схеми и да освети далаверите в сектора”.

Според нея скокът на цената на тока ще доведе до фалити, ръст на безработицата, увеличение на цените на основните стоки и услуги.

„А повишаването на цената на тока ще доведе до затваряне на предприятия и криза в домакинствата. Правителството трябва да излезе и да обяви финансова подкрепа за бизнеса. От свръх печалбата, която ще получи АЕЦ „Козлодуй“ от високите цени на електроенергията, може да бъде поета подкрепата за бизнеса. Във възможностите на бюджета е да поеме и подкрепа за домакинствата за високите цени на тока и газа, допълни Манолова.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук