Мая Манолова

Председателят на „Изправи се България! Ние идваме!“ Мая Манолова публикува гневен пост в социалната мрежа фейсбук. Поводът бяха излезлите наново кадри с полицейско насилие над протестиращи. Ето и пълния текст:

Като жена и майка пиша този пост. Не само като участник в протестите.

Полицаите от записа с насилието зад колоните на МС поименно да бъдат извикани в парламента!

Заедно с бившите министри, които са им наредили тази гавра, и с настоящия министър, съдействал записът да стане публичен след цяла година укриване. Заедно с бившия премиер Борисов заради защитата на чиито режим се случи това. Да се явят на извънредно изслушване в парламента. Незабавно! Ако откажат, да бъдат принудително доведени!

Дължат обяснение на 7 български майки, чиито деца пребиха. И на Цветелина, обект на особено гнусна гавра от страна на български (уж) мъж с пагони. Тя е седнала на земята, с белезници, изплашена, бита, унизена, разсъблечена (заради побоя и влаченето), беззащитна. Докато до нея пребиват и ритат с кубинки по главите и с палки момчета, въпросният полицай я „гали“ по главата и я опипва, надвесен над нея.

Кой си ти, бе, господин „мъж“? Застани с лицето си и пагони си пред нас!
Ти майка, жена, сестра, дъщеря нямаш ли? Излез с името си и с униформата си да те видим ние, майките и жените.

Гневна съм, защото си можел да не участваш, да спреш това, да откажеш да се гавриш с това момиче. И не си го направил. Ти не заслужаваш пагоните си! Ти си позор за МВР!

Не е достатъчно, че Христо Терзийски и Младен Маринов вече не са министри. Днес са депутати от ГЕРБ! Днес Борисов мълчи за този позор и цяла година го кри.

За зверствата, побоя, гаврата с момичето и момчетата от протестите, за неоправданите арести, скалъпените обвинения, за злоупотребата с правото, за насилието, лъжесвидетелстването, укриването на този запис виновни не може да няма. От вчера, след заседанието на комисията в парламента, те се виждат и са ясни. Цяла година са си лягали и събуждали безнаказани.

Сега да бъдат доведени в парламента и пред народа да обяснят защо съзнателно приеха да извършат тази гавра. Как спят?! Как прегръщат децата си?!

За тръшкането на младите хора един върху друг като чували, за незаконното подслушване на протестиращи цяла година и на журналисти – за всичко трябва да има наказани с цялата сила на закона и без значение на какъв пост са виновните.

Изпълняването на служебни задължения не включва гаврата със закопчано с белезници момиче и не оправдава побоя на хора, неоказващи съпротива.

Политическа, дисциплинарна и наказателна отговорност трябва да се носи от министрите, заместник- министрите, директорите и включително от полицейските служители, причинили това на протестиращите.

Държавата да плати обезщетения на пострадалите незабавно!

Текстът е публикуван във фейсбук страницата на Мая Манолова, заглавието е на редакцията.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук