Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев

МВР отново излъга. Полицейските шефове твърдяха, че момичето, което са били в РПУ-то „за да не може да забременее“ е невредимо, „нищо ѝ няма“ и т.н. Оказа се, че тя има медицинско, в което е посочено, че са нанесени удари и има лека телесна повреда (информацията е от bTV).

Това че МВР лъжат често, че се покриват с „колегите“, не е новина. Новина е, че през 2023 г. полицейски нерези в участъка пребиват 19 г. момиче, обиждат я брутално, а накрая министър и шеф на СДВР ги покриват. Нелеп е вече всякакъв коментар за поемане на отговорност.
Въпросът е друг – тези, които защитават полицейските началници от поемане на отговорност какви са? Когато защитаваш насилник, когато защитаваш „момчетата“, защото част от тях се превръщат в биячи на 45 кг жена… Тогава какъв си самият ти? И как след като публично защитаваш насилници се прибираш вечер и поглеждаш жената, с която си?
Повече за поемане на отговорност няма нужда да се говори. Този момент мина. И за мъжество не може да се говори, защото то не просто липсва, а при тези никога не го е имало. Става дума за клети кариеристи, прекланящи глава и изпълняващи всяка възложена поръчка. Това не може да бъде българската полиция и трябва да ни е срам както от изродите, които са се гаврили с 19 г. момиче, от техните шефове, но най-вече от тези, които ги оправдават, защитават и покриват.

Коментарът е публикуван във фейсбук профила на депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук