На снимката: Мая Манолова

За последната една година срещите между Манолова и премиера са били две – за майките на деца с увреждания „и след това, когато отидох и му казах, че няма смисъл да съм повече омбудсман, защото те ме бойкотират и казах, че обмислям да се кандидатирам за кмет“, каза Мая Манолова, кандидат за кмет, в ефира на bTV тази сутрин, в отговор на репликата на Бойко Борисов към нея от интервюто му на 8 октомври в bTV, че често е ходела при него.

„Казано с други думи, този човек не казва истината“ – заяви бившият омбудсман.

„За какво? За какво да му дължа благодарност на Борисов?! Аз бях избрана от народните представители. Той е премиер толкова години и не разбира, че не той команда парламента и различните парламентарни групи. Може би собствената си, но не и останалите – посочи Монолова – Не знам как не разбира, че парите, които се отпускат, например за хората с увреждания, които повтаря – тези 150 млн. лева – не ги е дал на мен, а трябваше да са за тях, но те не стигнаха до тях. Те просто отидоха в друга посока и законът за личната помощ не работи.“

Веднъж започнала, Манолова продължи да трупа критики към премиера:

„За какво ми помогна Борисов: за това, че сложиха закона за банките „на трупчета“ или за бързите кредити, или за колекторските фирми, за наказателната лихва? За това, че може би са отворили закона за частния фалит? Аз съм абсолютно блокирана от този човек и неговата парламентарна група… Как ме бил подкрепил той? Като ми взе Горанов служебния автомобил като омбудсман, като някаква особена форма на симпатия ли?! – попита още Манолова – Аз разбирам, че за него залогът е огромен. Че той ще я брани тази власт на всяка цена, със зъби и нокти. Но власт не се брани по този начин – с лъжи, с натиск, инсинуации, внушения, дискредитиране на друг човек. Те поляха цялото ми семейство… дъщеря ми, зет ми, съпруга ми, близките ми хора.

Те! Те лепят стикери по автомобилите на хората в София с моя лик, които не могат да се махнат, за да ме дискредитират, да вбесят хората. Използвам случая да се извиня – от тяхно име да се извиня!“, каза Манолова.

Кандидат-кметът се зарече да не ползва похватите на щаба на ГЕРБ:

„Те искат да покажат, и чрез неговото интервю, че всички са маскари, че всички са един дол дренки, че няма смисъл да се гласува, защото е все едно дали Мая или Борисов. Не, не е все едно. Не е все едно. Аз няма да правя като тях! Аз няма да ги дискредитирам! Да им лепя физиономиите по автомобилите на хората – каза Манолова за Борисов и щаба на ГЕРБ – Може би щях да замълча, но този човек се опитва да ме дискредитира пред семейството ми, през приятелите ми, пред най-близките ми хора, пред българите, пред народа, пред хората, които ме избират. Това наистина е непочтено отношение“, категорична бе Манолова.

По думите й хората искат промяна и тя трябва да стане „заради младите, заради активните, децата, които да живеят в нормална държава, в която премиерът не си позволява да говори по този начин и по този начин да дискредитира други хора“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!