Мая Манолова

Днес Мая Манолова представи програмата си за кмет на София. Събитието се проведе в галерията Оборище 5 и започна в 11:00 часа. Всички граждани, желаещи да чуят предизборната кампания на Манолова можеха да присъстват.

Представени бяха 23 мерки, които трябва да бъдат изпълнени до 2023г. Те са развити в пет стълба – „София – светла, умна и почтена“, „София – чиста, уютна и зелена“, „София – удобна и подредена“, София – с грижа за гражданите“, „София – привлекателна и заможна“.

Мая Манолова обяви още, че нейна цел като кмет ще бъде до края на мандата 90% от услугите, предоставяни от Столичната община, да бъдат дигитализирани.

„Аз искам столицата на България да бъде управлявана от гражданите, с това не бягам от отгoворност, не се крия и не ме е страх да поемам отговорност, но съм убедена, че с гласа на хората трябва да бъдат вземани важните решения. Затова ще въведем електронни референдуми, базирани включително и на блокчейн технологията.”

Други нейни основни цели са прекратяването на корупцията в управлението на община София, изграждането на още детски градини, спиране на презастрояването на града и разширяване на София на север, където ще бъдат изградени малки жилища от семеен тип. Лесната достъпност до планина Витоша и чистият въздух също са част от нейния план.

„Ще въведем пълна публичност и прозрачност на управлението и на процеса на вземане на решения. Гражданите ще могат да следят в реално време за всеки разход който извършва Столична община, за всеки договор, за поименното гласуване на всеки един общински съветник. Така с тези мерки ще прекратим хранителната верига на корупцията в общината. Така ще е лесно да убеждавам общинските съветници с аргументи, публично, пред гражданите, защото гражданите ще присъстват на заседанията на Столичния общински съвет.”

Мотото на Манолова е „Аз отговарям”, тъй като като кмет на столицата правомощията и ще бъдат повече от тези, с които разполагаше като омбудсман на България.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!