Спомняте ли си 2000 година, когато Дженифър Лопес се появи на наградите „Грами“ в икономична и прозрачна зелена рокля, с което предизвика толкова търсения в „Гугъл“, че компанията се видя принудена да разработи функцията „Google Image search“.

Роклята предизвика „епидемия“ /viral – англ./ в интереса по интернет, преди още понятието „viral“ да се е появило.

Сега Джей Ло направи фурор с модификация на същата рокля, още по-разголена, 20 години по-късно, този път на шоуто „Versace’s SS20“ по време на Миланската седмица на модата.

Лопес направи взривно закриване на шоуто, като присъстващите й станаха на крака, докато дефилираше. Последваха силни аплодисменти, а заснимането на уникалното събитие беше изключително интензивно.

Новата рокля има някои „подобрения“, макар че е запазена провокативната линия на деколтето /отпред и на гърба/. Тя е без ръкави, има изрязани елементи на талията и различна тока.

Първоначалната рокля на Донатела Версаче ще бъде завинаги запомнена от ценителите като една от култовите й творби. В интервю за „Воуг“ по случай 20-годишнината на Роклята, Лопес си спомни как е вървяла по сцената на „Грами“ и първоначално чувала мърморене, последвано от взрив от аплодисменти.

„Това беше един от перфектните моменти… Роклята беше достатъчно провокативна, за да предизвика истинския интерес на хората“ – сподели тя.

Джей Ло отново е на гребена на вълната, след като последният й филм „Уличници“ /Hustlers/ направи 33 милиона долара в Северна Америка само за уикенда на премиерата си. Това е най-успешният дебют на неин филм въобще.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!