Снимка: Пиксабей

Производителят на автомобили „Даймлер“ планира да удвои продажбите на своите луксозни автомобили „Майбах“, засилени от голямото търсене в Китай, съобщи Би Би Си.

„Даймлер“, която също е собственик на „Мерседес-Бенц“, продаде рекордните 12 000 луксозни „Майбах“-а миналата година. Те се използват широко като лимузини в Китай.

Цените започват от 173 000 долара за най-новия модел. Те обаче може да нараснат до над 250 000 долара с добавяне на допълнителни екстри.

Купувачите често избират и приспособления като масажиращи подлакътници и автоматизирани задни врати.

Новият модел „Даймлер“, базиран на Mercedes-Benz S-Class, е проектиран за пътувания с шофьор и ще се конкурира с подобните му Bentley Flying Spur и Rolls-Royce Ghost.

От „Даймлер“ казват, че искат да се съсредоточат по-силно върху големите луксозни автомобили като S-класата като част от стратегията си за подобряване на печалбите.

Темпът на растеж в Китай за „Майбах“ беше двуцифрен. Русия, Южна Корея и САЩ също показаха силни продажби, според главния изпълнителен директор Ола Каелениус.

Други производители на луксозни автомобили също са отбелязали добри продажби в Китай. Компанията майка на Rolls-Royce, BMW, заяви по-рано този месец, че печалбите й за третото тримесечие са нараснали с почти 10% поради търсене предимно от Азия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!