Легендата в тежка категория Майк Тайсън заяви, че Мохамед Али е най-великият боксьор в историята и би спечелил евентуална битка между двамата в пика на кариерата им. Наскоро компютърна игра симулира мач между две от големите имена на американския бокс, като известният с безпощадните си нокаути Тайсън спечели. Според него обаче такъв резултат може да се получи само във виртуалния свят.

„Това е просто една фантазия, игра. Аз мога да спечеля фантазията, но не и истинския мач. Али е най-великият в историята“, заяви пред британския таблоид „Мирър“ Тайсън, който на 20 години стана най-младият световен шампион в тежка категория.

Настоящият шампион Антъни Джошуа обаче е съгласен с изхода от играта и счита, че Тайсън би спечелил този мечтан сблъсък.

„Тайсън има подобен стил на Джо Фрейзър, той го е изучавал. Движението, ъперкътите. Фрейзър успя да повали Али, а Тайсън е с по-добра подготовка, времената са различни. Той е по-развитият боксьор. Повече наука, повече информация. Така че според скромното ми мнение, Тайсън би спечелил“, сподели Джошуа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!