родители на деца с увреждания

Майките на деца с увреждания започват ефективни протести в началото на октомври. Това стана ясни от думите на Вера Иванова – една от организаторите на митингите.

Пред БНР тя съобщи, че „днес майките на деца с увреждания ще напомнят, че все още са пред Народното събрание”.

Те организират пресконференция „Зависима независимост“.

Иванова добави, че се надява депутатите да слязат при протестиращите родители на деца с увреждания.

„Искаме да им обясним очи в очи, че просто тази зависимост не може да продължава така, че тази зима отново ще умрат хиляди хора с увреждания от глад, мизерия и измръзване, че животът ни зависи от тези промени, от тези закони“.

И добави:

„Срокът, който сме поставили, е 1-ви октомври за всички закони”.

По думите й, ако дотогава нищо не се случи започват ефективни протести.

„Ефективно протестираме пред парламента от 4 месеца, а преди това от 4 години с национални протести. За съжаление, досега няма никакъв резултат и нито един от проблемите на хората с увреждания не е решен“, коментира Иванова.

По думите ѝ в последните 4 месеца, откакто те са пред парламента, при тях не са се спрели повече от 5 народни представители. Всички останали, влизайки и излизайки от НС, просто се обръщат на другата страна.

Вера Иванова каза още, че по Закона за личната помощ, който е в Народното събрание, няма никакво движение от два месеца, Законът за хората за увреждания е на обществено обсъждане и се разработва Законът за социалните услуги.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук