Ние сме готови да вдигнем цяла България на крак, каза Вера Иванова на протест пред парламента под мотото „Оставка на всички!”, организиран от „Системата ни убива” срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание.

„Заради назначаването на Валери Симеонов за зам.-председател на НС, за издигането му в пост още по-висок от това, което беше като вицепремиер в деня, в който ние го свалихме и гласуваха неговата оставка миналата година по това време. Заради гаврата, заради подигравката с нас, подигравката с целия български народ, затова сме тук и искаме оставката на всеки един депутат гласувал поименно, натиснал бутона „за”. Ако не си подадат тези 106 депутати оставката, ние ще продължим докато не се разтури цялото НС”, каза Иванова.

Тя добави, че вече майки от цяла България звънят и са готови да вдигнат страната на крак.

„Това е начало на серия протести! Ние майките на деца с увреждания от „Системата ни убива” нямаме политически пристрастия, но и не търпим и позор поради фашизоидните прояви на Симеонов. Миналата година го доказахме и показахме как се протестира. Протестът ще продължат и в понеделник, 25 ноември, от 18 часа, с автошествие, блокиране и гражданско неподчинение. Отново ще опитаме да събудим гражданската съвест. Този път за оставка на всички!“, гласеше информацията за протеста в социалните мрежи.

Миналата година по същото време, заради непремерено изказване спрямо майките на деца с увреждания, след 26-дневни протести на Валери Симеонов се наложи да си подаде оставката като вицепремиер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!