Таско Ерменков
на снимката: депутатът от БСП Таско Ерменков

Председателят на КОНПИ трябва да бъде избиран от президента на Републиката, а не от управляващата власт. Това каза депутатът от БСП Таско Ерменков днес в интервю за ДЕБАТИ.БГ

Но колкото до темата господин Цацаров, тук въпросът е доста политически. Първо, ние не го подкрепяме не за нещо друго, а защото считаме, че начинът, по който ще бъде назначен, няма да спомогне за решаване на проблемите и предишният председател на КОНПИ го доказа. За година и половина негово управление нещо да се е случило в борбата с корупцията, не си спомням.

По негови думи Цацаров има всички необходими изисквания, за да заеме поста, но от гледна точка на практически резултати, той не би трябвало да стане шеф на КОНПИ.

Че ще го заеме, ще го заеме, защото управляващите ще го подкрепят. И аз също смятам, че неговата кандидатура не е подходяща за момента за КОНПИ и въобще цялата процедура би трябвало да бъде прекратена и да се разгледа един нов закон, в който наистина да се назначи по този начин ръководството на комисията, за да нямаме съмнение, че тя ще обслужва някого политически или че ще служи като бухалка.

Цялото интервю с Таско Ерменков очаквайте утре на страницата на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!