Microsoft, Майкрософт

„Майкрософт“ призна грешка в Windows, свързана с потребителски сертификати, съобщава изданието ZDNet, позовавайки се на материали на компанията.

Инженерите на корпорацията потвърдиха, че проблемът със загубата на системни и потребителски сертификати възниква при редица лицензианти на Windows 10. Грешката може да наруши интернет връзката и да засегне няколко други функции на операционната система. Според експерти това се случва, ако потребителят е инсталирал следващата кумулативна актуализация на Windows, пусната на 16 септември, на своята операционна система и след това актуализирана до по-нова версия. Също така, важно условие за появата на проблем със сертификатите е фактът, че инсталирате Windows от ISO образ.

В същото време проблемът не засяга компютри, които са получили системна актуализация чрез Windows Update. Инженерите на „Майкрософтт“ обещаха да поправят грешката и да предоставят актуализация през следващите седмици. В момента потребителите могат да се опитат да разрешат грешката, като премахнат текущата актуализация.

Журналистите на изданието обърнаха внимание на факта, че съответният проблем може да попречи на потребителите, особено по време на пандемия, когато впечатляваща част от служителите на компанията са на дистанционна работа. Това е така, защото потребителите няма да могат да настроят корпоративна VPN, което може да изисква актуален сертификат на Windows.

В началото на ноември „Майкрософт“ публично призна проблеми с менюто „Старт“, което доведе до невъзможност на потребителите да взаимодействат с елементите на ОС. Също така експертите отбелязват, че в някои случаи системните приложения на Office и Microsoft Store могат да бъдат изключени от интернет.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!