Мъж е хвърлил дете от мост край Габрово заявиха от ОДМВР. Според информациите мъжът е заплашил, че ще се самоубие, след като е хвърлил детето си. Инцидентът е станал на обходния път на града в посока Севлиево

От МВР обявиха:

„Към 6.30 часа в полицията в Габрово е получен сигнал за мъж, който се готви да скочи от мост на околовръстния път на областния град. Към мястото незабавно са насочени екипи на МВР и Спешна помощ с готовност за бърза реакция. С усилията и на психолог от Института по психология на МВР в Плевен, към 10 часа, мъжът е убеден да се изтегли от опасното място. Той е задържан в ареста на полицията, с него работата на психолози и медици продължава. При първоначалния оглед, в местността под съоръжението, е открито тяло на дете. И в момента екипи от криминалисти са на местопроизшествието и извършват допълнителни огледи. Разследването по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово“.

Според непотвърдена информация, мъжът е на 31-години, а детето е било на 4 годинки. Той е баща на убитото дете. Приятелката му е била в неизвестност, но е открита невредима.

Във фейсбук групите на Габрово заваляха коментари за зверството. От тях стана ясно, че 31-годишният мъж се казва Дидо. Според мнозина негови съседи и габровци той е „не е много добре с главата“. Заедно с детето живеели в квартал „Русевци“.

„Аз лично преди около 3 години бях свидетел как го удря по гърба със юмруци пред голям търговски магазин в града, но тогава не ги познавах. Удари детето, защото като слязоха от колата то не мина от предна страна, а от задна. И този Дидо се изнерви и започна да го удря, а майката отиде взе количка за пазаруване и влезе в „магазина“, спомня си мъж от града.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!