Теодор Николов – мъжът, който заплаши живота на премиера Борисов и публикува свой клип и снимка с пушка във „Фейсбук“, вече е обект на досъдебно производство, започнато от варненската районна прокуратура. Клипът и снимката са били публикувани във Facebook на 26 март тази година.

За срок до 24 часа по Закона за МВР е Николов бе задържан, за заплахата срещу премиера и извършване на хулигански действия. Проведено е претърсване в дома му и е разпитана приятелката му, която е разказала, че тя е заснела клипа със заканата.

„Бойко, тебе ще те отстрелям безплатно! Мамка ти мръсна, продажна! Българоубиец!“ – гласи текстът към снимката.

Николов заяви пред бТВ, че оръжието не е бойно или ловно, а е въздушна пушка. На видеото пък се вижда как Николов гледа предизборен клип на ГЕРБ на телефон, поставен до пушката.

Според съобщението за делото срещу Николов, то е по възможно найтежките текстове за двете деяния. Той може да бъде обвинен в хулиганство с изключителна дързост и цинизъм, за което НК предвижда до 5 години затвор. Второто му обвинение пак може да е по по-тежко наказуемия състав на НК – заплаха за убийство, която се наказва с до 6 години затвор.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук