На отдалечения архипелаг Свабард /Шпицберген/, близо до Северния полярен кръг, живеят едва 3 000 души и проникването с взлом там е нещо необичайно. Хората просто не го правят, но трябва да се нащрек за най-големия причинител на главоболия на това място – полярните мечки. В неделя бял мечок проникна в хранителния склад на старата радио- и метеостанция „Истфьорд радио“, която сега функционира главно като малък хотел, съобщи сайтът „Матадор нетуърк“. Сградата се намира на няколко часа път северно от Лонгйербйен – най-северното селище с повече от 1000 жители в света.

Polar_Bear

Едрият мъжкар си прекарал комфортно в склада, изял шоколадите, строшил бутилки с вино и прозорците, преди да го уплаши идващ спасителен хеликоптер. Мечокът се опитал да излезе преди това през прозорец, но се заклещил и събрал сили да се освободи чак когато се стреснал от шума на пристигащата машина.

Polar-Bear-Svalbard

Според мениджъра на хотела животното било наистина стресирано и строшило всички малки прозорци на стените. В хотела по това време имало 5 души от персонала и 10 гости. Те са станали свидетели на случката и успяха да направят снимки.

Историята не свършила с това. На същата вечер животното се върнало в станцията-хотел. Това накара властите да вземат решение за залавянето му чрез упойка, за да бъде преместено. Операцията още не е проведена, но официалните лица увериха, че ще я извършат съгласувано с експерт по белите мечки.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук