мечка-стравница мечки

Понякога действителността може да надмине всякакви филми на ужасите. Човек, изглеждащ като жив труп, беше измъкнат от леговището на мечка, след като, по думите му, звярът му счупил гръбнака и го оставил там за около месец. Това се е случило в Русия, в региона Тува, близо до границата с Монголия, съобщават европейски медии, цитиращи местни източници.

Пострадалият Александър вече бил като жива мумия, когато бил открит от кучета на минаващи край бърлогата ловци. Животните влезли в пещерата с лай и но отказали да продължат навътре, докато стопаните им не проверили какво има там. Те били ужасени, тъй като първоначално помислили, че виждат мумифицирано човешко тяло, но открили, че жертвата е още жива.

Шокиращите видеокадри на състоянието на Александър показват тялото му, покрито със съсирено кръв и мръсотия. Кожата има мъртвешки бял цвят, а сините му очи едва можели да се отварят. Лекарите, които говорели руски, а не местния език, го запитали за името му и едва успели да чуят, че той казал „Александър“.

Според медиците той може да движи, макар и трудно, ръцете си, едва си държи очите отворени и трудно говори, като цяло е неподвижен и изтощен до крайност.

От сведенията не става ясно точно кога е бил намерен, но според това, което е казал на лекарите, нападението на мечката се е случило преди около месец. Специалисти поясниха, че кафявите мечки, които са вторият по големина мечешки вид след белите мечки, имат навик частично или напълно да заравят животни, които убиват, или трупове, които намират, често изчаквайки дни и седмици, преди да се върнат към тях.

Иван Серьодкин от Руската академия на науките предполага, че те правят това, за да запазят плячката скрита от други мършояди, докато тя започне да се разлага, „поомекне“ и стане по-лесна за ядене.

Александър е казал, че е пиел собствената си урина, за да остане жив, като през цялото време се е страхувал, че мечката ще се върне, за да го довърши. Лекарите признават, че е цяло чудо, че е оцелял и не могат да си обяснят как е успял да издържи толкова дълго.

Човекът продължава да е в тежко състояние. По тялото му има жестоки наранявания и некрозираща плът от дългото лежане неподвижен. Александър може и да има мозъчни увреждания, тъй като помни само първото си име, но не може да си спомни презимето си, нито на колко години е.

 

Следват снимките и видеоматериалът от ужасната случка. Препоръчваме ДА НЕ СЕ ГЛЕДАТ ОТ ДЕЦА ИЛИ ОТ ХОРА, КОИТО ЛЕСНО СЕ РАЗСТРОЙВАТ.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук