Медици в спешната помощ канят недоволните от мерките да помагат като доброволци в COVID отделенията, става ясно от апел във „Фейсбук“.

Той е на националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ. Припомняме, че от седмица в България е въведен „зелен сертификат“ като условие за достъп до редица общесвени  места. В същото време новите случаи, както и смъртността достигат пик на фона на една 20% ваксинирани.

Ето и цялата позиция:

Каним всички недоволни от противоепидемичните мерки да доброволстват в ковод зоните и отделенията, за да спасим повече животи! Впечатлени сме от вашата загриженост за физическото и психическото здраве на народа ни. Заповядайте при заразените с КОВИД 19 българи, те се нуждаят от вашите грижи! Можете да ги носите, защото ние изнемогваме, да ги храните, защото не могат да го правят сами, да ги раздвижвате, за да профилактирате усложненията, да ги подкрепяте, защото са сами в кошмара си, да ги мотивирате да оцелеят! От нас безплатно защитно облекло и труд в полза на народа! Така ще ни помогнете да можем да поемем новата вълна заразени и да насмогваме да преглеждаме, изследваме, лекуваме! Благодарим на всеки доброволец антиваксър, платен протестър, недоволен, плащащ протестите политик…

Интересно е да дали някои от протестиращите, сред които и ресторантьорите, например, ще се отзоват на този емоционален призив. Предстои да се види колко всъщност е истинската съпричастност към лекарите, които не се отказаха да са на първа линия вече година и половина, независимо от обстоятелствата. 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!