Скутър Браун, мениджърът на поп-изпълнителката Ариана Гранде, проговори за първи път след нападението по време на нейния концерт в Манчестър, при което загинаха 22 души, а 64 са ранени.

Браун написа съобщение в социалната мрежа „Туитър”, в което призовава хората да не се страхуват.

„Думите не могат да изразят нашата скръб за жертвите и семействата, засегнати от този безсмислен акт. Как ще се отговорим на атаката ли? С всичко, което те си мислят, че са ни отнели… с любов, с радост и с живот. Сърцата ни са счупени след онази нощ. Обещавам да почитам онези, които изгубихме, като всеки ден в тяхна чест аз ще живея пълноценно – с развлечения, изпълнен със смях, изпълнен с радост и ще приветствам различията на моя съсед. Защото желанието на тероризма е да отнеме точно това – чувството на свобода и наслада на живота.  Но ние не бива да го допуснем. Нека не оставяме страхът да управлява деня ни. Най-много смъртни случай се регистрират годишно при автомобилни катастрофи. На второ място стои тероризма. Но аз ще се кача в колата си. И ще избера да живея, вместо да с страхувам. Моля ви, живейте пълноценно за всяко прекрасно невинно дете, чийто живот бе отнет”, каза в своето изявление Браун.

Междувременно, Ариана Гранде е отменила концертите си, които са били планували през следващите няколко седмици. В денят след атаката, тя също написа статус в социалната мрежа.

„Съкрушена съм. От цялото си сърце – съжалявам. Не намирам други думи”, гласи съобщението.

 

Днес Великобритания почете с едноминутно мълчание 22-те жертви на атентата в Манчестър. Опечалени се събраха на площад „Света Ана“ в центъра на британския град, в мълчаливо шествие със свещи, балони във формата на сърца и цветя.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук