Изтеклите снимки в "Ню Йорк таймс" от разследването на атентата в зала "Арена" (Манчестър)

Полицейските служби, които разследват експлозията в зала „Арена“ спряха да споделят информация със Съединените щати, след като поверители данни изтекли в медиите, съобщава Би Би Си.

Властите в Обединеното кралсто са взели това решение, виждайки снимки от местопроизшествието в „Ню Йорк Таймс“.  В допълнение, американските медии оповестили и името на атентаора Салман Абеди, 24 часа след експлозията, която отне живота на 22-ма човека, в това число и деца, и рани други 64.

Очаква се този въпрос да биде повдигнат от британския премиер Тереза Мей на срещата на НАТО в Брюксел, която се провежда в сяда.

Високопоставен източник на Би Би Си от полицията е заявил, че се надява да нормалните отношения между двете разузнавания да бъдат възстановени.

Общо 8 човека са задържани след атаката, извършена от 22-годишния британския гражданин с либийски произход Абеди. В хода на разследването, че от колежа, в който се е обучавал, Абеди на няколко пъти е звънял на горещата линия на полицията, за да предупреди, за екстремистките си настроения.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук