Адв. Менко Менков
На снимката: Адв. Менко Менков

Малко след като стана ясно, че прокуратурата възлага казуса с ареста на Бойко Борисов на следовател, адвокатът на бившият премиер – Менко Менков почти дословно повтори тези й.

Претърсванията в домовете на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова са извършени при неотложност, каквито не са налице в закона за този случай. Това заяви пред журналисти адвокатът на Борисов Менко Менков.

Прокуратурата възложи случая с Борисов на следователи

Припомняме, че по-рано през деня Софийска градска прокуратура възложи случая с Борисов, Горанов и Арнаудова на следователи в СО-СГП, които да валидират извършените до момента от некомпетентен орган процесуални действия.

Ако в хода на разследването се съберат достатъчно обвинителни доказателства за виновността в извършване на престъпление от определен човек или няколко души, прокуратурата ще повдигне обвинение в съответствие с тези доказателства. За целта прокурорите ще извършат повторно разпити и ще огледат събраните доказателства при претърсванията.

Освен, че адвокат и прокуратура заговориха на един глас, което противоречи на общата практика – да са крайно непримири, имам и още нещо обезпокоително – мястото. За своеобразната пресконференция беше избрана централата на ГЕРБ. Не стана ясно какво налага това решение.

В петък вечерта Бойко Борисов, пиара ми Севдалина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов бяха арестувани за 24 часа като част от разследване за злоупотреба с евросредства. В домовете им бяха извършени обиски, но мярката им за задържане не беше увеличена.

Преди два дни Менко Менков съобщи, че клиентът му няма да съди държавата заради ареста си.

 Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук