менталист, Брекзит
на снимката: Менталистът Ури Гелър

Огъващият лъжици менталист Ури Гелър иска да огъне и волята на британския премиер Тереза Мей за Брекзит с помощта на масова телепатия.

От дома си в Израел Гелър, който всъщност е гражданин на Обединеното кралство и бивш жител на избирателния район на Мей, написа отворено писмо до министър-председателката, призовавайки я да блокира излизането на Великобритания от ЕС.

менталист, Брекзит
на снимката: Менталистът Ури Гелър

Сега той иска всички британци да се присъединят към него и два пъти дневно да се свързват телепатично с консервативната лидерка с надеждата да й вдъхнат мисълта за организиране на втори референдум за Брекзит.

„Може би малко съм закъснял, но поне правя всичко по силите си да използвам паранормалните си способности, защото съм твърде притеснен, че Тереза Мей ще изведе Великобритания от ЕС”, казва Гелър.

„Това би било трагедия, това би било катастрофа, особено за младите хора. Ще настъпи икономически хаос. Наричам го катастрофа и така го чувствам… наречете го свръхестествено усещане, ако щете”, смята менталистът.

Гелър придоби известност във Великобритания след серия от участия в популярни телевизионни предавания, където показа трикове като огъване на лъжици, заявявайки, че единствената сила, която използва, е тази на ума му.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!