Германският кацлер Ангела Меркел заяви, че Великобритания може да се превърне в една от държавите с най-ниски данъчни ставки, след като напусне Европейския съюз, предава „Ройтерс”.

Пред неправителствени организации в Хамбург, месец преди срещата на Г-20, Меркел обяви плановете за френско-германската корпоративна данъчна реформа.

„Ще се опитаме да извършим съвместна данъчна реформа, чрез оценка на данъците с Франция, така че поне две държави да бъдат за пример. Това би могло да бъде план за глобална данъчна система. Ще бъде трудно, но смятам, че не трябва да има разлика в данъците, ако искаме глобализацията да бъде справедлива”, каза Меркел.

Срещата на върха на Г-20 ще се проведе в Хамбург в началото на следващия месец.

На 13 юли правителствата на Германия и Франция ще се срещнат в Париж за френско-германския Съвет на министрите. Там ще бъдат направени предложения за по-тясно сътрудничество в някои области, сред които и данъчната система.

Преди изборите във Великобритания на 8 юни, Консервативната партия обеща да намали корпоративния данък на 17% до 2020 г., припомня „Ройтерс”.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!