Ангела Меркел
на снимката: канцлерът на Германия Ангела Меркел

Ангела Меркел ще е отново канцлер на Германия, това показват последните социологически проучвания в страната, точно месец преди изборите за Бундестаг.

„Меркел или Меркел? Нима това е единственият избор на Германия?“, попитаха в най-популярното неделно ток шоу на Германия, след като анкетите и проучванията показват, че християндемократите водят с голяма преднина пред ГСДП.

Изданието „Ди Велт”, цитирано от Агенция „Франс прес” пише, че дори след 12 години власт на канцлера Меркел, германската нация няма желание за промяна.

„Нещата вървят твърде добре за германците, та да развият те някакво дълбоко недоволство към правителството“, пише изданието.

Експерти твърдят, че обещанията на Мартин Шулц за повече равенство в доходите и инвестиции в образованието и инфраструктурата, не могат да повлияят на избирателите в момент, в който германската икономика е стабилна, а безработицата рекордно ниска.

Последните проучвания показват, че ХДС и ХСС на Ангела Меркел имат подкрепата на 38-40 % от германските граждани, докато социалдемократите и Мартин Шулц на едва 22-25 %.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук