Лютви Местан
на снимката: Председателят на ДОСТ Лютви Местан

Лютви Местан щял да съди прокуратурата, защото по думите му, манипулирала доказателствата по делото за катастрофата, при която загина и бебе. Разследването приключи, той е обвинен в убийство по непредпазливост.

„Съпреживявам вече 15-и месец трагедията, но вината е правна категория и аз няма да поема върху себе си чужда вина и грях”, каза пред БТВ Местан.

И добави:

„Месеци наред всички медии разпространяваха снимка с разбитата отдясно моя кола, за да внушат, че ударът е бил от кола, която се движи в посока Гърция – Кърджали, защото няма друго обяснение за тази катастрофа. Истината обаче е, че тази кола се движеше в обратна посока. Пътната му лента беше свободна. Има 200 м непрекъсната линия, която му забранява да е в насрещната лента, Хюсеин Тифик няма място в лентата за коли в посока Маказа, няма предимство в чужда лента. Това се доказва от снимката на абсолютно непокътнатия от лявата страна мой фолксваген”, каза Местан.

Ударът бил челен

Той твърди, че бил ударен челно, след като вече бил извършил маневра.

„Всички тези нарушения на мъжа, който е истинският причинител на катастрофата, бяха ясни на прокуратурата още в деня на огледа, но те си затвориха очите, защото имаха преднамерена цел непременно да ме обвинят”, заяви Местан.

„Обвинен съм, че не съм спрял на „Стоп“ – това е нелепо, прокуратурата знае, че не може да докаже подобно клеветническо твърдение и точно затова насочи всичките си усилия към второто обвинение – че съм имал видимост. Но ако бяха провели пълно и обективно разследване, щяха да установят истината“, каза още той.

Отнето му било правото на справедлив процес

И декларира: „Прокуратурата упражни върху мен истинска репресия, прокурорски произвол и ми отне правото на справедлив досъдебен процес.“

Послужила си с грубо манипулиране на фактите.

Първо, отнела му книжката с клеветата, че извършил 13 нарушения, а това са нарушения от коли на партията, в които той не се е качвал като шофьор.

„Затова ще заведа дело за клевета след приключване на този процес”, обяви Местан.

„Обвинени съм не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан, заключи той. Прокуратурата се водела от политическа поръчка. Прокурорите нарушиха всичките ми права”, категоричен е политикът.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук