Trump_May
На снимката: президентът на САЩ Доналд Тръмп и британският премиер Тереза Мей

След разговорите с американския президент Доналд Тръмп британският премиер Тереза Мей каза, че Тръмп е съгласен с нея за това, че с Русия трябва да се говори от позицията на силата и единството. Самата тя заяви това на пресконференция в резиденцията Чекърс след разговорите.

„Ние се съгласихме, че с Русия е важно да се взаимодейства от позицията на силата и единството, и че ние трябва да се противопоставяме на всички опити за подкопаване на нашите демокрации“, каза британският премиер.

В същото време Мей подчерта важността на планираната да се проведе на 16 юли среща между президентите на САЩ и Русия.

„Приветствам го (Тръмп – бел. ред.) за срещата с президента Путин в понеделник“, каза тя.

Тереза Мей съобщи още, че Съединените щати и Великобритания са се договорили да сключат споразумение за свободна търговия след Брекзит, съобщи „Франс прес“.

„Днес се споразумяхме, че когато Обединеното кралство напусне Европейския съюз, ще опитаме да сключим амбициозно споразумение за свободна търговия със САЩ“, каза Мей пред медиите.

Тя обяви това ден след като Тръмп заяви, че стратегията й за Брекзит ще развали перспективата за такова споразумение.

Американският президент Доналд Тръмп подчерта от своя страна, че неговата връзка с британския министър-председател Тереза Мей е „много, много здрава“. Той сподели това, въпреки че вчера атакува словесно британския премиер относно стратегията ѝ за „Брекзит“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!