Основателят на компанията Facebook Марк Закърбърг се завърна в Харвардския университет, за да произнесе реч след завършването си и да получи почетната докторкска степен.

Младият 33 годишен милиардер е петият най-богат човек в света. Състоянието му възлиза на 62, 3 млрд. долара. Той напуска университета преди няколко години, след като създава социалната мрежа. По време на церемонията той държа реч пред студентите, като ги призова не само да създават нови работни места, а и да създават усещането за нова цел.

По време на речта си в четвъртък Закърбърг каза пред студентите, че „живеем в нестабилно време“. „Има натиск да се затворим в себе си“, заяви той, имайки предвид хората, които се чувстват отхвърлени от все по-нарастващата глобализация.

 „Има нещо сбъркано в системата ни, след като мога да напусна университета и да спечеля милиарди долари за десет години, а милиони студенти не могат да си позволят да изплатят заемите си, какво остава да започнат собствен бизнес. Когато нямате свободата да осъществите идеята си и да я превърнете в историческо предприятие, ние всички губим“, отбеляза по време на речта си Закърбърг.

Докато бе на сценaта, той  от която пуска Facebook и сподели, че срещата със съпругата му Присила, която присъстваше в публиката, е била най-хубавото нещо, което му се е случило в университета.

Тази година на 4 февруари социалната мрежа навърши 13 години от създаването си. В момента в нея има регистрирани над 1.9 милиарда души от целия свят.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук