Чешкият президент Милош Земан проведе кратка непланирана среща с бизнес дамата Ивана Тръмп, бивша съпруга на сегашния президент на САЩ. Това съобщи пред журналисти прессекретарят на Земан Иржи Овчачек.

„По време на кратката среща двамата разговаряха за това, че Ивана Тръмп би била чудесен кандидат за поста посланик на САЩ в Чехия”, обяви говорителят на Земан Иржи Овчачек.

Ивана Тръмп е ­ чехкиня по народност с моминско име Зелничкова. След като бившият й съпруг бе избран за президент на САЩ миналата есен, Тръмп прояви интерес към поста на посланика на САЩ в Прага. Подкрепяйки идеята, Земан обяви, че не може да си представи по-добър кандидат за поста.

Посещението на Ивана Тръмп в Прага е по повод получаването на общественото отличие „Посланик на Чешката република”, връчвано на видни чехи, чиято дейност е спомогнала за укрепване на международния престиж на страната.

Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп се жени за Ивана Зелничкова през 1977г. Раждат им се три деца, а през 1992г. двойката информира, че се развежда.

За още актуални новини, харесайте нашата ФЕЙСБУК страница.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук