Владислав Горанов
На снимката: Министърът на финансите Владислав Горанов

Тримата лидери в т. нар. малка коалиция са опитни политици и ще намерят начин да се справят със случващото се между тях, макар и ставащото да не е приятно, заяви финансовият министър Владислав Горанов във връзка с турбуленцията в „Обединени патриоти“. Той бе категоричен, че независимо от вътрешните им конфликти, всеки един от тях осъзнава, че стабилността на управлението е по-важна.

„Каква е алтернативата? По-добра конструкция от сегашното управление няма – категоричен бе Горанов и допълни – С ДПС не е приемливо за обществото.“

На заседанието на парламентарната група във вторник от председателското място бе отстранен лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, а начело застанаха двама съпредседатели Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ. От своя страна Сидеров оспорва легитимността на решението и настоява за коалиционен съвет по темата.

„Тези дразги между тях не са приятни. Ние държим на коалицията и на довършването на мандата. Естествено, не е наша работа да доминираме в техния дебат и да се превръщаме в арбитри. Подобни проблеми сме имали и в преходен формат на коалиция, когато Реформаторският блок очакваше от нас да се месим в техните отношения“ – смята Горанов.

По думите на министъра големият партньор носи по-голяма отговорност за здравината на управлението и изпълнителната власт.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!