Само 22% от французойките се смятат за красиви, докато повечето жени в страната /60%/ оценяват своята външност като „средна“, а 18% са убедени, че не са привлекателни. Това показват данните от допитване, проведено от социологическата служба Ifop за сайта Naturavox.

Анкетата е проведена сред 50 хиляди жени в пет държави: Франция, Германия, Великобритания, Италия и Испания. От посочените страни Италия води по брой на дами, смятащи се за красиви. На Ботуша те са 39%. Това не е случайно, имайки предвид на какъв пиедестал са поставени красавиците там.

Второто място се разделя от британките и испанките. 28% от представителките на „нежния пол“ в тези две страни са убедени в своята неотразимост. При германките този процент е 27%. Като цяло данните от тези страни се доближават до средните стойности за Европа, където този показател е 29%.

Социологът Жан-Франсоа Амаде смята, че тези резултати се обясняват със завишените критерии за красота, които имат към себе си французойките.

„Повече от всеки друг те смятат, че не е отговарят на критериите. В останалите страни са по-малко критични към себе си, защото там не е прието да се акцентира върху външността“, каза той, цитиран от телевизия BFMTV.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук