Нено Димов
на снимката: бившият министър на околната среда и водите Нено Димов

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа, предаде  БГНЕС. В продължение на няколко часа днес екоминистърът бе разпитван от спецпрокуратурата във връзка с водната криза в Перник и вноса на боклук, основно от Италия на територията на България. Действащият екоминистър беше задържан още на обяд и отведен за разпит с автомобил от сградата на МОСВ.

При отвеждането му за разпит Димов заяви, че оказва съдействие.

“Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление след като приключим. Не съм задържан”, каза Димов.

Заедно с министъра са задържани за разпит бившият управител на ВиК Перник Иван Витанов и бившият областен управител на миньорския град Ирена Соколова. В сградата на МОСВ цял ден се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР във връзка с разпоредена от главния прокурор Иван Гешев проверка, отнасяща се до различните режими по вноса на боклук, основно от Италия на територията на България.

По думите на министъра на вътрешните работи Младен Маринов е разпоредена проверка във всички териториални дирекции на МВР в страната да има ежедневен мониторинг за престъпления, извършвани във ВиК дружествата.

По-рано премиерът Борисов заяви, че на коалиционен съвет ще се обсъди оставката на министъра на околната среда и водите.

„Това дали си от ГЕРБ или БСП не би трябвало да значи нищо. Има свършена работа и несвършена работа“ – заяви Борисов.

Нено Димов е член в третия кабинет на „Борисов“ от квотата на „Обединени патриоти“, предложен от ВМРО.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!