летище Гетуик
източник: YouTube

Изследователите на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) вярват, че знаят истинската причина за спирането на работата на летище Гетуик, което причини хаос и принуди хиляди пътници да отменят плановете си, предава британският вестник „Мирър”.

Полицията в Съсекс очевидно не е открила истинската причина за инцидента, причинен, поне по данните досега, от безпилотен самолет.

Властите арестуваха двама души, но скоро след това ги освободиха.

Наблюдателни потребителите в YouTube обаче смятат, че са забелязали НЛО да кръжи над летището и не изключват това да била причината за затварянето му.

Във видеото се вижда странен обект в небето над втория по големина аеропорт във Великобритания. Бял статичен диск се появява сред облаците.

Един от потребителите в YouTube пише: „НЛО се вижда в десния горен ъгъл.”

Друг добавя: „Това не е облак и определено не е дрон. Мисля, че има нещо гнило в цялата работа”

По-скептичните зрители обаче твърдят, че това е светлина, която се отразява през прозореца, от който е снимано видеото.

Междувременно двамата, които бяха разпитани от полицията, заявиха, че се чувстват застрашени заради заплахите на властите, че може да бъдат изправени пред съда.

Около 1000 полета, засягащи над 140 000 пътници, бяха отменени или пренасочени през последните три дни на миналата седмица.

Пол Гайт и Елайн Кирк, които бяха задържани и освободени без да им бъдат повдигнати обвинения, казаха, че вече не са заподозрени, но все пак се чувстват застрашени.

Много хора смятат, че арестът на двамата е изключително подозрителен.

Дали наистина става въпрос за НЛО или не, ние не можем да кажем, но е факт, че един (или повече) дрон успя да причини такъв хаос, че да блокира второто по големина летище на острова. Още повече, че полицията до момента твърди, че нито един от 67-те свидетели, на които разчита, не е заснел дрон, такъв апарат не е и открит.

Има и още една версия – терористично нападение или по-скоро, че някоя групировка, например Ал Кайда, проучва доколко е защитена системата в Англия.

Повече подробности може да намерите ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!