шествие, Украйна

Шествие в подкрепа на Украйна на 9 май, деня на Европа, събра много хора за пореден път в центъра на София. След като по-рано днес на шествието на „Безсмъртния полк” бяха развети руски знамена, след 19:00 часа на площад „Независимост” се появиха флаговете на България, Украйна и ЕС.

шествие, Украйна

„България отдавна е фронт за Путиновата пропаганда и изнудвачески подход. Спирането на газовите доставки е само най-скорошният пример за дългогодишна политика за подчинение и зависимост на българската икономика и българското общество, не без съдействието на български политици от целия спектър и дипломатически представители, разпердушинили всички понятия за дипломация и наричащи българските граждани “евроатлантически подлоги”, пишат инициаторите на похода.

шествие, Украйна

Шествието за кратко блокира движението по столичния булевард „Цар Освободител”, „Раковска“, „Граф Игнатиев“ и „Драган Цанков“.

„Войната е ужас са всяка европейска държава. Ние искаме мир. Благодаря на българите за тази подкрепа, която днес има Украйна“, заяви Ирина – участничка в шествието в подкрепа за Украйна пред БНР.

Хората, участващи в шествието се разделиха на две части. Едната група пое към паметника на съветската армия, а другата – по улица „Граф Игнатиев“ и булевард „Драган Цанков“ до посолството на Русия.

шествие, Украйна

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук