Патриарх Неофит

Молитви за здравето на българския патриарх Неофит отправят днес вярващите във всички храмове в страната. В столицата беше отслужен молебен по време на неделната Света литургия. Припомняме, че Негово Светейшество продължава да се лекува във ВМА от белодробно заболяване.

Преди два дни Епархийският съвет при Софийската света митрополия призовава всички свещенослужители от Софийската епархия, а също така и православните християни да отправят молитви за здравето на патриарх Неофит. В Светата литургия бяха добавени молитви за здравето на Негово Светейшество.

Молитви за здравето на патриарх Неофит

  • Всички миряни се помолихме заедно с отците за оздравяването на нашия духовен баща.
  • Молим се за неговото изцеление и просто той да се оправи, за да може отново да е функционален като глава на нашата църква, защото духовността е много важна за нашия народ.
  • Всички сплотихме молбата си за здраве на патриарха.
  • Да се молим за бързото му оздравяване и Бог да му даде повече дни на земята.

По последни данни от Светия Синод здравословното състояние на патриарх Неофит е стабилно и се подобрява и надеждите са, че той ще празнува наближаващото Рождество Христово извън болничната стая.

Патриарх Неофит беше приет във ВМА заради белодробно заболяване. Негово Светейшество е в лечебното заведение повече от 10 дни и се лекува от пневмония. През септември миналата година той отново беше хоспитализиран, но заради обостряне на хронично заболяване.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук