денков неофит

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит благослови министър-председателя акад. Николай Денков и пожела ползотворна работа на правителството, съобщиха от правителствената информационна служба.

На среща между двамата премиерът е изразил дълбокото си уважение към високата ерудиция и обществена ангажираност на предстоятеля на Българската православна църква (БПЦ).

Той е благодарил за ангажираността на църквата със социалните проблеми на хората, както и за активното й включване в кампаниите в помощ на бежанците от Украйна и на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия.

Патриарх Неофит подари Библия на премиера Денков

с пожелание в трудни моменти да намира в нея отговори на важните въпроси. Същия дар ще получат всички министри в правителството.

Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний засвидетелства духовната подкрепа на БПЦ за новоизбрания кабинет и пожела на министрите да управляват мъдро в сегашната трудна за страната ни ситуация. Той изказа благодарност за помощта на държавата при закупуването на храм „Св. Бонифаций“ в германския град Щутгарт, което ще стане факт следващата седмица.

Въвеждането на вероучение като задължителен предмет в училище също беше тема на разговора.

„Това е инвестиция в бъдещето – ще намали агресията сред децата и ще възпита у тях редица добродетели“, отбеляза митрополит Антоний.

Белоградчишкият епископ Поликарп изрази надежда, че държавата ще подкрепи финансово също изграждането на големия храм „Св. Стефан“ в Южния парк в столицата, тъй като собствените средства на БПЦ и събраните дарения не са достатъчни.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук