Monica_Panayotova
Моника Панайотова

Българското европредседателство официално приключи и щафетата бе поета от Австрия. В обобщение на резултатите от него Моника Панайотова, зам-министър по въпросите на българското европредседателство, разкри пред „Дебати.бг“, че е работено активно по около 100 законодателни инициативи в 5 направления. Според нея председателството е осъществено в ключов етап на европейския проект и България е успяла да отправи послание за необходимостта от общи действия и намиране на общи решения.

„Показателно е, че нашите колеги от Австрия възприеха и ще продължат работата по 3 от 4-те наши приоритети – сигурността в Европа, цифровата икономика и европейската перспектива на Западните Балкани – така че нашата визия и послания ще намерят пълна приемственост и дългосрочна реализация“ – посочи Панайотова.

По думите на Моника Панайотова българското председателство има отчетлив принос за оформянето на Европа като по-социална, по-сигурна, насочена към младите, по-независима енергийно и по-устойчива. Българската администрация е успяла да се докаже като професионална и компетентна в очите на европейските партньори.

„Мисля, че Българското председателство бе прекрасна възможност българската администрация да покаже своето високо ниво на професионализъм, експертна подготовка и мотивация – заложеното ниво на амбиция в програмата на Председателството да бъде изпълнена в максимална степен“ – заяви зам.-министърът.

Панайотова подчерта, че българското председателство е работило в интерес на всички европейски граждани за създаване на по-добри условия за развитие, заетост, образование и мобилност.

Пълното интервю с Моника Панайотова може да протечете по-късно в „Дебати.бг“

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук