Четири са жертвите на експлозията край британския град Бристол. Взривил се е резервоар с химикали в пречиствателна станция за отпадъчни води. Дълго време хеликоптери кръжаха в района в търсене на пострадали хора. От българското външно министерство съобщиха, че няма данни за ранени наши сънародници.

Очевидци разказват, че са чули силен взрив, който е разтърсил сградите в района.  На място са пристигнали около 10 линейки.

„Можем да потвърдим, че има четири смъртни случая“, заяви шефът на местната полиция Марк Ранейкърс след експлозията. Пети човек е ранен, но няма информация нараняванията му да са животозастрашаващи, добави той.

От полицията заявиха, че експлозията не е свързана с тероризъм.

„Ще бъде проведено пълно разследване на случилото се, включващо няколко агенции и експерти по безопасност на труда. На този етап не можем да спекулираме за причините за експлозията, но мога да потвърдя, че инцидентът няма връзка с тероризъм“, допълни Ранейкърс.

Премиерът Борис Джонсън написа в Туитър, че е „дълбоко натъжен от факта, че четирима души са загубили живота си“. „Сърцата ни се насочват към жертвите и техните семейства. Благодарим на спешните служби, които присъстваха на местопроизшествието“, добави той.

Експлозията в централата, експлоатирана от Wessex Water, се е случила в силоз, в който се съхраняват третирани био твърди вещества, преди те да бъдат рециклирани като органични почвени добавки, добавиха от полицията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!