Москва, карантина, блокада

Московските власти очакват пика на разпространяването на коронавируса през следващите две до три седмици, съобщи заместник-кметът на руската столица за социално развитие Анастасия Ракова.

„Близките дни ще бъдат много трудни за всички нас. Пикът на коронавируса в Москва се очаква през следващите две до три седмици“, каза Ракова.

Зам.-кметът напомни, че се провежда мащабна работа за препрофилиране на леглата за лечение на заразени с коронавирус. Само че, допълни тя, московчани се нуждаят от медицинска помощ и в други области, така че натоварването се увеличава както в болниците, ангажирани в борбата срещу новия вирус, така и в други болници.

„Днес всички служби на столичното здравеопазване трябва да работят по универсален алгоритъм, в един ритъм и на един дъх“, добави Ракова.

Тя също благодари на лекарите за тяхната всеотдайност и солидарност и изрази надежда, че техният професионализъм ще им позволи да преминат тези тестове.

Тя отбеляза също, че броят на хората, възстановили се от коронавирусна инфекция в Москва през последните 24 часа, се е увеличил със 123 души и възлиза на 1517 души.

„Виждаме, че повече от сто души на ден се възстановяват в Москва и се надяваме, че тази положителна тенденция само ще се засили. През изминалия ден след лечението още 123 души се възстановиха от коронавирус. Общият брой на хората, които са се възстановили от инфекцията, се е увеличил до 1517 „, каза заместник-кметът.

Според федералния оперативен щаб за борба с коронавируса, в Русия са регистрирани 27 938 случая на инфекция, 2 304 души са се възстановили, 232 са загинали.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!