Всички фенове на темата за ядрени бедствия са чували за тях – мутантите – и се интересуват от тяхното съществуване. Най-често припомняната поява на мутации при хора и животни ни връща към катастрофата в Чернобил, която се случи през април 1986 г., по време на нестабилен експеримент и нови тестове за сигурност. Както знаете, това доведе до прегряване на реактора и впоследствие до огромен взрив.
Години по-късно стана ясен истинският размер на трагедията, покосила или променила живота на десетки хиляди хора и неизвестен брой животни. Мутациите и уродствата бяха ужасяващи и пораждат въпроса: трябва ли все още да се страхуваме?

Като че ли 33 години след ужаса отговорът вече е не, защото данните показват, че осакатената природа в района на катастрофата е започнала да се възстановява.

Преди това да стане ясно, обаче, социалните мрежи бяха засипани от сензационни материали, много от които фалшификати, за ужасите, причинени от радиацията на живите същества. Имаше дори известно видео, онагледяващо „факта“, че атомният взрив е изменил хората в зомбита, които ядат плът, и които ще погълнат всички туристи и посетители на зоната, пресекат пътя им. Кадрите в „Ю Тюб“ показваха зомби, разкъсващо човек. В действителност, това бе видео от видеоиграта „STALKER: Shadow of Chernobyl“. В нея зомбитата (мутирали хора, засегнати от катастрофата в Чернобил) са основните врагове.

Де да можеше всичко, свързано с Чернобил, да е просто измислица… По-долу ще ви покажем някои изображения, които претендират да са автентични. Гаранции за това няма, но някои от тях са твърде убедителни.

По морални съображения няма да покажем мутации на хора, а само на животни, но и така гледката е достатъчно гадна.

Приложените видеоматериали не са препоръчителни за хора със слабо сърце, а дори и да не сте един от тях, може би ще е добре да ги пропуснете точно преди лягане.

 

ВИДЕА:

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!