Младен Маринов
На снимката: министърът на вътрешните работи Младен Маринов

Над 400 души са под карантина в цялата страна, като за проверката на спазването им е наложена пълна мобилизация на МВР за проверки. Те стават през телефон, и на място в домовете на хората. Съобщи пред БТВ министърът на вътрешните работи Младен Маринов, като призова хората да спазват гаранцията тъй като глобите са големи.

Освен случаите в София по един човек в Монтана и във Варна също са нарушили карантината, допълни Маринов.

Карантината е в домовете на хората, а служителите на МВР, които извършват проверките имат защитни облекла, увери министърът на вътрешните работи.

Част от хората, които са с наложена карантина са с положителна проба, а друга част са пристигнали от рискови дестинации.

Министърът призова гражданите да сигнализират, ако забележат човек, койот трябва да е под карантина, да се разхожда навън.

Мисля, че хората разбраха, че случващото се е извънредно, и трябват извънредни мерки.

На въпрос дали трябна да бъдат въведени и по-сериозни мерки, както предложи началникът на ВМА ген. Мутафчийски, Маринов отговори, че опасността е реална, въпреки че хората не я осъзнават. „След изказването на ген. Мутафчийски в събота вечер, хората явно разбраха сериозността на положението, и излизат по-малко, а и не задръстват супермаркетите, защото храна има“.

В ромските махали, известни с големите си сватби, мерките на карантината се спазват с по-голям контрол, допълни министър Маринов.

В ежедневна комуникация сме със собствениците на големите хранителни магазини, както и с министъра на икономиката, като с тях следим дали има напрежение пред хранителните магазини, затова там има патрулки и те няма да бъдат изтеглени, съобщи Маринов.

С ДАНС и ОДМВР в Пловдив проведохме акция и задържахме мъж, който е разпространявал фалшиви новини за множество заболели хора, а държавата криела за това. При ареста му са иззети и малко количество наркотици, съобщи още вътрешният министър.

Маринов призова хората да мислят рационално и да не отварят вратата на апартамента си на хора, които искат да го дезинфекцират, защото това е измама.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук