мвр

От Министерството на вътрешните работи отхвърлят твърденията, че турският гражданин Селяхатин Юрюн е бил депортиран от България в Турция. Реакцията дойде след публикации в медиите, че още един турски гражданин е бил експулсиран в южната ни съседка, след телефонния разговор между премиера Бойко Борисов и турския президент Реджеп Ердоган.

От вътрешното министерство съобщават, че мъжът е върнат на базата на споразумението за реадмисия между Европейския съюз и Турция от 2016 година.

Като  „манипулативни внушения“ определят от МВР информациите за експулсиране на Юрюн, който е активист на кюрдската Демократична партия на народите, обединяваща противници на президента Реджеп Ердоган.

От МВР посочват, че след излежани 9 месеца в български затвор незаконно пребивавалият у нас Селяхатин Юрюн преди 2 дни е бил предаден от български гранични полицаи на Турция.

По този начин от 2016 досега от България са били изведени 431 души, пребивавали незаконно у нас, уточняват още от вътрешното министерство.

Според пост на евродепутата от БСП Иво Христов в социалните мрежи турският гражданин е трябвало да се яви в български административен съд по дело за бежански статут, но е бил депортиран преди това.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук