Бойко Рашков МВР

Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков поздрави МВР за това, че през последната година свършило „задачите си така, че да получим отлична оценка от обществото“. На церемонията по случай празника на вътрешното министерство пред Паметника на Незнайния воин, Рашков изтъкна като най-голям успех на органите на реда пресичането на купуването на гласове.

„За век и половина в МВР се създаде практика и ние черпим от нея, за да се справяме със съвременните предизвикателства и да прогнозираме някои бъдещи събития“, каза министърът.

„В последната година свършихме задачите си така, че да получим отлична оценка от обществото“, добави Рашков.

„Службите на МВР работиха и по случай със злоупотреба на европари“, отпуснати за пътища, каза Рашков.

„България няма проблем с незаконната миграция, докато в Турция има четири-пет милиона мигранти. В МВР започна мащабна реформа, но тя продължава с техническото обновяване“, каза още Рашков.

На 5 юли се навършват 143 години от създаването на Министерството на вътрешните работи

На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела с Тодор Бурмов като министър. От 1992 година 5 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство. На този ден отдаваме почит на служителите на закона, на техния професионализъм и всеотдайност в служба на обществото.

Тази година тържествената церемония за празника започна в 10.00 часа пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и поднасяне на венци. Технически средства, с която работят служителите на МВР, бяха разположени в близост до храм-паметника „Св. Александър Невски”. Последва поднасяне на венци пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук