Алексей Петров
Алексей Петров

Две са направленията, по които МВР работи във връзка с убийството на Алексей Петров, съобщи в интервю пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

По направлението, свързано с личния живот на Алексей Петров, както и по отношение на бизнес контактите и взаимоотношенията с бизнес средите, тоест свързани с търговската му дейност, която той е осъществявал. В тях са акумулирани и другите подверсии“, коментира Коцев пред националното радио.

Алексей Петров беше убит на 16 август 2023 г. в София,

по време на разходка в планината.

Тогава стана ясно, че Роман Логвиненко, осъден за опита за атентат срещу Петров през 2015 г., е предсрочно освободен от затвора през май от Апелативен съд – София.

На 29 май му е наложен изпитателен срок в размера на наказанието, което му остава да изтърпи. Към 12 април то е 2 години, 6 месеца и 11 дни.

Към настоящия момент осъденото лице е дало достатъчно доказателства за своето поправяне“, се посочва в мотивите на съда.

Петров е уцелен два пъти с автомат – в тялото и в главата. Става дума за специални муниции или така наречените хидрошокови патрони, сочат данните от аутопсията.

Според хората, проследили знакови убийства през последните години, мотивът за престъплението може да бъде от неразчистени стари сметки до финансови въпроси и влияние.

По всяка вероятност убийството е добре планирано като предварително са проучени навиците на жертвата.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук