ОДМВР-Бургас
Снимка: Кадър от БНТ

За първи път МВР и прокуратурата са стигнали до едно от най-високите нива за купуване на гласове – този, който осигурява парите и този, който ги разпределя.

Това стана ясно днес на брифинг в Бургас, след като стана ясно, че служител на община Несебър е задържан с крупна сума пари, предназначена за купуване на гласове.

От дома на задържания са иззети 185 000 евро и 25 000 лева.

Установихме лице, което е получило крупна сума пари, предназначени за купуване на гласове – 185 хил евро и 25 хил евро. Такава операция е безпрецедентна към момента, тъй като успяхме да стигнем до най-високото ниво – хората, които разпределят средствата на дилърите“, обясни директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов.

„Говорим за най-високите нива. Не говорим са списъци. Говорим за хора, които осигуряват средствата за организаторите на купуването на гласове. Работим във всички посоки и със сигурност ще има задържани и други лица. Имат насока кой осигурява тези средства“, коментира още той, но отказа подробности, за да не бъде попречено на разследването.

На въпрос дали този, който е осигурил парите, е крупен бизнесмен,

който има множество хотели в района, Павлов отказа да даде подробности.

Прокурор Мария Маркова от Районната прокуратура в Бургас заяви, че за първи път е намирана такава крупна сума пари. Засега няма данни за коя политическа партия и за кой кандидат за местния вот са били предназначени парите.

Към момента се работи по установяване на връзка с други лица.

От полицията очакват да има още задържани по случая.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук